Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

O φτωχομπινές

Υπάρχει ένας Σμηνίτης, συνομίληκος, στην ίδια σειρά με μένα, ο οποίος με είχε παρακαλέσει προ καιρού για μία εξυπηρέτηση σχετικά με τις σκοπιές, καθώς είχε μία δυσκολία με τις εξετάσεις για τη σχολή του. Παρότι δεν είχε και μεγάλο λόγο να τη ζητήσει, την έκανα με μοναδικό αντάλλαγμα να κάνει το ίδιο για μένα στην πρώτη ευκαιρία.

Ωστόσο, τώρα που ήρθε ο καιρός, το αρνήθηκε κάνοντας το χαζό.

Δεν εξετάζω την προσωπική μου ζημία, διότι πάλι θα το έκανα για οποιονδήποτε. Όταν κάποιος ζητάει τη βοήθειά μου δεν μπορώ να μένω άπραγος, ενώ είμαι σε θέση να βοηθήσω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι προς όφελός μου, διότι όποτε κάποιος χρειάζεται εξυπηρέτηση, έρχεται σε μένα, χωρίς να εξετάζει όλες τις εναλλακτικές επιλογές.

Από την άλλη όμως πώς δέχεται αυτός να ξεφτιλίζεται έτσι, ένας γιός Υποπτεράρχου εν ενεργεία; Πώς επιτρέπει στον εαυτό του να σκιάζει το όνομα που έχει δημιουργήσει ο πατέρας του για αυτόν; Αυτός που είναι στο γραφείο Ασφαλείας και πατάει μόνο 3 φορές την εβδομάδα στο στρατόπεδο κάνει σαχλαμάρες;

Δυστυχώς δεν του εξήγησε κανείς, πως όταν κάποιος έχει προνομιακή μεταχείριση πρέπει να δείξει ότι είναι άξιος αυτής... Κακομοίρης είναι όποιος κοιτάζει να κάνει 'λαμογιές' με όφελος ψίχουλα. Αντάλλαξε μία Κυριακή εκτός στρατοπέδου, με το προσωνύμιο μαλάκας. Όχι ότι δεν είχε δώσει δείγματα νωρίτερα, αλλά τώρα υπάρχει και η απόδειξη που τον εκθέτει σε όλους.

Μερικοί άνθρωποι έχουν γεννηθεί 'Ελληνάρες'. Ένα από τα βασικά μαθήματα που έλαβα στην Πολεμική Αεροπορία κατά τη διάρκεια της θητείας μου και που υπολογίζω να εξαργυρώσω στο μέλλον.

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Άααανδρες, Αττνώς!

Μεταχρονολογημένο post από την εμπειρία μου στην Τρίπολη, εδώ.

Βαριά Βιομηχανία....


ώρες ώρες αρχίζω να πιστεύω ότι αυτή η χώρα παράγει μόνο σαχλαμάρες και σαχλούς... Τουλάχιστον είμαστε cult!

Απασχολούμε μία κρατική υπηρεσία για να παράγει μαύρο βερνίκι. ΟΛΕ...

Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Ημέρες κρίσεων

Κάθε Μάρτιο γίνονται οι τακτικές κρίσεις των αξιωματικών. Από το βαθμό του Σμηνάρχου και πάνω, άλλοι κρίνονται ως προακτέοι ή παραμένοντες και άλλοι ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη θητεία τους ή ακόμη χειρότερα μη διατηρητέοι... Οι πρώτοι δύο είναι χαρούμενοι που θα συνεχίσουν για ένα ακόμη χρόνο τη δουλειά τους, οι δεύτεροι είναι απαρηγόρητοι που χάνουν τα γαλόνια και το μεγάλο μισθό τους.

Όποιος θέλει να δει αν το βύσμα του πήρε προαγωγή ή "παύθηκε" δεν έχει παρά να κοιτάξει στο site της ΠΑ.

Έτσι λοιπόν, άλλοι κερνούσαν cognac και άλλοι whiskey σήμερα και οι μεν δε μιλιόντουσαν και πολύ με τους δε. Δύσκολο το κλίμα για πολλούς - ορισμένοι πήραν τα κάδρα από τους τοίχους τους μαζί και δεν ξανάρχονται. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι να γίνουν όλες οι αποχωρήσεις και να γίνουν οι νέες αναλήψεις χαρτοφυλακίων η Υπηρεσία θα υπολειτουργεί, όπως το κράτος μετά από εκλογές.

Τα έχει αυτά η Υπηρεσία. Μολονότι προσέχει πολύ τα μέλη της, μητρικά σχεδόν, στο τέλος σου δίνει μία κλωτσιά, για πολλούς απροσδόκητη, και πραφ... Είσαι εκτός. Ούτε six month notice, ούτε τίποτε. Δε θα ήθελα να το ζήσω.

Ξαφνικά εκεί που διατάζεις μία Μοίρα, έναν Κλάδο, μία Διεύθυνση, πηγαίνεις σπίτι σου για να ξυπνήσεις, όπως είσαι συνηθισμένος, στις 6 παρά το πρωί και να μη βρεις κανέναν. Μετά, μόλις ξυπνήσει η γυναίκα σου, σου βάζει χέρι που έχεις αφήσει το πιάτο στην άκρη του τραπεζιού και τα έκανες χάλια φτιάχνοντας τον καφέ... Δε θα ήθελα να το ζήσω.

Καλή τύχη εσείς που φύγατε και μπράβο εσείς που μείνατε. Τα κριτήρια είναι λίγο πιο αξιοκρατικά από πριν 17 χρόνια. Και όσοι είστε νέοι, δεν είστε και για το εργοστάσιο ψαρόκολλας. Λίγοι μήνες ξεκούραση και απόλαυση του εφάπαξ και μετά δουλειά ξανά! Η κοινωνία σας χρειάζεται!