Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

O φτωχομπινές

Υπάρχει ένας Σμηνίτης, συνομίληκος, στην ίδια σειρά με μένα, ο οποίος με είχε παρακαλέσει προ καιρού για μία εξυπηρέτηση σχετικά με τις σκοπιές, καθώς είχε μία δυσκολία με τις εξετάσεις για τη σχολή του. Παρότι δεν είχε και μεγάλο λόγο να τη ζητήσει, την έκανα με μοναδικό αντάλλαγμα να κάνει το ίδιο για μένα στην πρώτη ευκαιρία.

Ωστόσο, τώρα που ήρθε ο καιρός, το αρνήθηκε κάνοντας το χαζό.

Δεν εξετάζω την προσωπική μου ζημία, διότι πάλι θα το έκανα για οποιονδήποτε. Όταν κάποιος ζητάει τη βοήθειά μου δεν μπορώ να μένω άπραγος, ενώ είμαι σε θέση να βοηθήσω. Δεν ξέρω αν αυτό είναι προς όφελός μου, διότι όποτε κάποιος χρειάζεται εξυπηρέτηση, έρχεται σε μένα, χωρίς να εξετάζει όλες τις εναλλακτικές επιλογές.

Από την άλλη όμως πώς δέχεται αυτός να ξεφτιλίζεται έτσι, ένας γιός Υποπτεράρχου εν ενεργεία; Πώς επιτρέπει στον εαυτό του να σκιάζει το όνομα που έχει δημιουργήσει ο πατέρας του για αυτόν; Αυτός που είναι στο γραφείο Ασφαλείας και πατάει μόνο 3 φορές την εβδομάδα στο στρατόπεδο κάνει σαχλαμάρες;

Δυστυχώς δεν του εξήγησε κανείς, πως όταν κάποιος έχει προνομιακή μεταχείριση πρέπει να δείξει ότι είναι άξιος αυτής... Κακομοίρης είναι όποιος κοιτάζει να κάνει 'λαμογιές' με όφελος ψίχουλα. Αντάλλαξε μία Κυριακή εκτός στρατοπέδου, με το προσωνύμιο μαλάκας. Όχι ότι δεν είχε δώσει δείγματα νωρίτερα, αλλά τώρα υπάρχει και η απόδειξη που τον εκθέτει σε όλους.

Μερικοί άνθρωποι έχουν γεννηθεί 'Ελληνάρες'. Ένα από τα βασικά μαθήματα που έλαβα στην Πολεμική Αεροπορία κατά τη διάρκεια της θητείας μου και που υπολογίζω να εξαργυρώσω στο μέλλον.

6 σχόλια:

hasapi grammata είπε...

ah,
o ellinismos den vgeni efkola apo to petsi mas
o kathenas as allaksi gia tin party tou... makari na ipirhe lisi kai na adiazame magika ola ta arnitika pou os laos nas katadikazoun na apomakrinomaste apo ta toso thetika pou exoume

Parsifal είπε...

Στις 7 Μαιου απολύομαι, ήτοι μου μένουν ελάχιστες μέρες και προφανώς βρίσκομαι σε άδεια, αλλά παρότι 2 η ώρα τη νύχτα κάθισα και διάβασα όλα τα ποστ σου...Πολλά απο αυτά θα μπορούσα να τα έχω γράψει κ εγώ...

Δημητρης Καμπερος είπε...

χασαπούλη μου, αν ποτέ βρεθείς στο στρατό θα χρειαστείς πολλές φορές το χασαπομάχαιρό σου.


parsifal, μη σε χάσουμε από αναγνώστη τώρα που απολύεσαι!! Καλός πολίτης και φρόντισε μήπως σου μείνει κανένα κουσούρι!

Ανώνυμος είπε...

Σε εχωσε ο γιος του πτεραρχου ε? Σε καταλαβαινω απολυτα!!!!!Ετσι του μαθε ο πατερας του,ετσι κανει!!!!Και βεβαια αν θελει παλι καμια χαρη απο σενα και το παιξεις δυσκολος,τοτε θα αναλαβει ο πτεραρχος.Ασε,μη την ψαχνεις,ουτε ο πρωτος εισαι ουτε ο τελευταιος.Π.Α., Π.Α.??? Α πα πα!!!Α πα πα !!!Καλος πολιτης και καλο κουραγιο μεχρι την αγια μερα της απολυσης απο την αεροπορια.Που μεχρι και τα μαθητουδια του λυκειου δεν πανε ουτε με σφαιρες για ιπταμενοι,οσο για τη ΣΤΥΑ,πιο πολλοι παραιτουνται απ αυτους που στο τελος αποφοιτουν-λογω καψωνιων-χαμος!!!

Δημητρης Καμπερος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δημητρης Καμπερος είπε...

απαπάπα πάπαπα, εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα...


λοιπόν, η ΣΤΥΑ είναι σχολή ιδιαίτερα αξιόλογη και για τις παροχές τις (συντάξιμα χρόνια από τα 18, καλή κατάρτιση, εξασφαλισμένη αξιοπρεπέστατη καριέρα, μόλις 2 χρόνια, πολύ καλές παροχές, απίθανες δυνατότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης κλπ.). Επιπλέον το επίπεδο φοίτησής της είναι πολύ υψηλό και αυτό το αποδεικνύει η πορεία των αποφοίτων της, πολλοί από τους οποίους έχουν προκόψει αξιομνημόνευτα τόσο κατά τη θητεία τους, όσο και μετά την αποστρατεία. Όσο για τους μαθητές λυκείου έχουν εξυψώσει τη βάση της πάρα πολύ. Μάλιστα, χιλιάδες κάθε χρόνο υποβάλουν αίτηση και κόβονται στα αγωνίσματα ή αλλού.

Αν θέλει να ζητήσει καμία χάρη από μένα θα φροντίσω να ξεφτιλιστεί δεόντως από τους προϊσταμένους του το βουτυροπαιδάκι. Είναι όμως τόσο βλακούλης που τιμωρείται από μόνος του στη ζωή! Δε χρειάζεται η παρέμβασή μου!!!