Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

ενώ εσύ κοιμόσουν


κάποιος φύλαγε σκοπιά... Είναι τόσο βαρετό! Φτάνει κανείς στα όρια της νάρκωσης. Το μυαλό εξαντλεί κάθε πιθανότητα σκέψης (από πότε να έχουν να βάψουν αυτόν τον τοίχο, αποστήθιση οδηγιών πυροσβεστήρα, αναμνήσεις χαμένες στο υποσυνείδητο). Στο τέλος έρχεται η απορία τι θα γίνει αν πυροβολήσω το πόδι μου...

Όποτε φυλάω σκοπιά, καταλήγω να φυλάω μεταξύ άλλων στις 4:30-6:30. Σήμερα άκουσα και τα μπινελίκια αυτού που ήρθε να με αλλάξει, ο οποίος άργησε να ξυπνήσει ένα μισάωρο το οποίο περίμενα στη σκοπιά.

Είναι και οι ώρες δύσκολες που δεν ευνοούν το διάβασμα. Στο τέλος ακούω σκληρά λαϊκά, λάτιν και συζητήσεις σε αθλητικούς σταθμούς.

9 σχόλια:

Κωστής Γκορτζής είπε...

Πόσες μετράει η χτένα σου Σμηνιτάρα; :-)

Δημητρης Καμπερος είπε...

δεν τα μετράω έτσι γιατί στο τέλος θα τρελαθώ. Είναι έξι μήνες που απομένουν ακόμη σε αυτή την άσκοπη μασκαράτα.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καλή ...λευτεριά! :-)
Και, επί του 'άσκοπη' θα ξανασυζητήσουμε έξη μήνες μετά την απόλυση... (προς το παρόν έχεις δίκιο) :-)

Ανώνυμος είπε...

Ειδα σου απαντησε σ αυτο το σχολιο ο Κωστας Γκορτζης.Ο ανθρωπος αυτος ειναι αποστρατος αντιναυαρχος του ναυτικου.Στις αρχες της καριερας του,αντιδρωντας στη χουντα,ενω ηταν μελος του πληρωματος του πολεμικου πλοιου "ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΛΙΚΟ ΒΕΛΟΣ",ζητησε πολιτικο ασυλο στην Ιταλια μαζι με καμια 30αρια ακομα αξιωματικους και υπαξιωματικους του καραβιου-κι εναν ναυτη ΟΒΑ του πλοιου-.Αυτα ολα το Μαιο 1973.Τους διωξανε απο το ναυτικο,τους καταδικασανε ερημην σε θανατο απο το στρατοδικειο για εσχατη προδοσια.Ο συγκεκριμενος,απο κει κ επειτα εφτασε μεχρι τη συνδιασκεψη του ΝΑΤΟ στην Κοπεγχαγη της Δανιας οπου μαζι με αλλους αξιωματικους απ αυτους που ζητησαν ασυλο στη χωρα της πιτσας και της μακαροναδας,κατηγγειλαν τα αισχη της χουντας σε συνεντευξη τυπου με πολλους ξενους δημοσιογραφους.Αυτα λιγο καιρο μετα την αιτηση ασυλου.Υστερα πηγαν ολοι τουτοι στο Λονδινο,οπου εζησαν οπως-οπως μεχρι την επαναφορα της Δημοκρατιας τον Ιουλιο 1974.Τοτε γυρισαν πισω και επανηλθαν στο ναυτικο με ολες τις τιμες...και μαζι με το βαθμο,ξαναπηραν και τη νοοτροπια του αξιωματικου του ναυτικου, που τοσο τους ειχε λειψει(ψηλομυτισμος εναντι των κατωτερων και αριστοκρατια...μιλαμε για λορδους εναντι των κατωτερων παλι!!!)Ολα κι ολα,πρεπει να τα λεμε ολα!!!!!!!!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,
φαίνεται ότι με 'μελέτησες' πολύ καλά...
Μπορεί και να νομίζεις ότι με 'ξέρεις'.
Λέω "νομίζεις", γιατί αν με ήξερες πραγματικά, μπορεί και να μην τέλειωνες το σχόλιό σου έτσι.

"ξαναπηραν και τη νοοτροπια του αξιωματικου του ναυτικου, που τοσο τους ειχε λειψει(ψηλομυτισμος εναντι των κατωτερων και αριστοκρατια...μιλαμε για λορδους εναντι των κατωτερων παλι!!!)Ολα κι ολα,πρεπει να τα λεμε ολα!!!!!!!!!"

Στη ζωή μου (και στο επάγγελμά μου) δεν είχα ποτέ "κατώτερους" αλλά συνεργάτες.
Και στο σπίτι που γεννήθηκα και μεγάλωσα, το ...'αποχωρητήριο' ήταν στην αυλή! Το καρπούζι στο βαρέλι και η φέτα στο 'φανάρι'...
Αυτά τα περί Λόρδων και αριστοκρατών κράτησέ τα για τον εαυτό σου αφού με τόση ευκολία και ....ψηλομυτισμό νομίζεις ότι μπορείς ανώνυμα να αποδίδεις τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Υ.Γ. Για το ΒΕΛΟΣ και την προσωπική μου συμμετοχή σ' αυτό, μίλησα μετά από 34 χρόνια εντός και εκτός Ναυτικού...

Δημητρης Καμπερος είπε...

είχα εντοπίσει αυτό το σχολιάκι του ανώνυμου, το οποίο είναι λίγο εκτός πνεύματος του blog αυτού, αλλά δεν το έσβησα, διότι είναι ωραίο να φαίνονται οι διάφορες απόψεις του κοινού στο οποίο απευθύνονται οι ένοπλες δυνάμεις.

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι εδώ, από τον πτέραρχο στον τελευταίο στρατεύσιμο χωρίς διακρίσεις. Φυσικά και μας τιμά η παρουσία ενός Αντιναυάρχου ε.α., και μάλιστα ενός που είναι τόσο μπαρουτοκαπνισμένος, όσο και θεωρητικός.

Όσο για τον κο Γκορτζή, είναι πρώτα υπέροχος άνθρωπος και μετά όλα τα άλλα από το λίγο που ξέρω.

Υ.Γ. κε Γκορτζή δεν υπάρχει λόγος να απαντάτε σε τέτοια σχόλια. Έχουν την ίδια εγκυρότητα με κάποιον που θα δηλώσει ότι το μουστάκι σας είναι αποκριάτικο.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Το ΄κοψα! (από τότε που σηκώθηκε ...μανουλομάνουλο στο λεωφορείο για να καθήσω!) :-)))

Απάντησα στο σχόλιο γιατί ο αγαπητός ανώνυμος χρησιμοποίησε το 'Κώστας' που ...λίγοι (και όχι φίλοι μου το χρησιμοποιούν...) Όχι για τα 'πταίσματα' των χαρακτηρισμών του...

Δημητρης Καμπερος είπε...

που να σας είχε αποκαλέσει και Ντίνο δηλαδή...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αν με είχε αποκαλέσει 'Ντίνο' θα ξανάφηνα το μουστάκι! :-))))