Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Θα φάω τα μουστάκια του

Αχ τι μου κάνει ο διοικητής Σ.Ε.Ε.Π. μου... Αυτός που είναι υπεύθυνος για τις άδειες και τις προαναχωρήσεις μου και όλα. Δεν μπορώ να πω το όνομά του, γιατί είναι εμπιστευτική πληροφορία, μα θα πω ότι μοιάζει με θαλάσσιο ελέφαντα! Ο νοών, ενόησε!

Κάθε φορά που με βλέπει κάτι παθαίνει. Δε στεναχωριέμαι γιατί τα ίδια συμπτώματα έχει κάθε φορά που βλέπει άνθρωπο... Μαχητικότατος στα νιάτα του (δε λέω περισσότερα για να μη με μπαγλαρώσουν), έχει εξελιχθεί σε μία άχρηστη μηχανή που τρώει τόστ Στεργίου και κάνει τη ζωή δύσκολη ακόμη και στους συναδέλφους του. Βέβαια η υπηρεσία δεν τον έχει βάλει και στο πιο νευραλγικό πόστο, αλλά όσο να 'ναι επηρεάζει τις ζωές πολλών.

Φαίνεται καλός άνθρωπος, μα μάλλον έχει την επιθυμία να κάνει τον καμπόσο...

Από το πρωί έχει ζοχάδες τρομερές. Χαρακτηριστικές είναι οι ατάκες που πετάει δόθε κείθε όπως

τις λαμογιές αλλού
ποιος κάνει κουμάντο εδώ μέσα;
τι παριστάνεις εσύ;
θα σας απογειώσω όλους
τα βλέπεις αυτά; (ενώ δείχνει τα γαλονάκια του υποσμηναγού)


Όλη την εβδομάδα με είχε φάει να κουρευτώ και το ανέβαλα μέχρι να πάει Παρασκευή. Όταν φτάσαμε στο αδιαχώρητο, μέτρησα με το χάρακα τα μαλλιά μου μπροστά του και αυτά βρίσκονταν στο επιτρεπτό υπηρεσιακό μήκος των 3.5 εκατοστών. Τότε, μου είπε χαρακτηριστικά: Αν έρθεις τη Δευτέρα έτσι, να..... Και έδειξε 4 δάχτυλα κόντρα στο φως, σαν ακτινογραφία. Εννοώντας 4Φ. Ο αδαής όμως θα νόμιζε πως ήθελε να δείξει το νυχάκι που προεξέχει στο μικρό του δάχτυλο!! Εγώ έπιασα και τις δύο ερμηνείες και λύθηκα στο γέλιο και τότε ποιος είδε το Θεό και δεν τον εφοβήθηκε.

Σήμερα είχαμε τον εξής διάλογο:


- Καλημέρα
- Πού πάς;
- Εκεί
- Έχεις δουλειά και πας εκεί;
- Βέβαια, κάνω αυτό
- Δε με νοιάζει, βγες έξω και σκάψε...

Σήμερα πήγα να ζητήσω φοιτητική άδεια στη μία το μεσημέρι, γιατί είχα την ευγένεια να συννενοηθώ πρώτα με την επιστασία μου, αν και δεν ήμουν υποχρεωμένος. Η απάντηση ήταν αποστομωτική:

- Μας περνάς για υπαλλήλους σου; Τι είμαστε εμείς να σφραγίζουμε ξανά τα εξοδόχαρτά σου τέτοια ώρα;

Και το έλεγε και το ξανάλεγε σε όλους. Για όσους δε γνωρίζουν, η μοναδική δουλειά που έχει να κάνει καθημερινά είναι το σφράγισμα και η υπογραφή κάποιων εξοδόχαρτων, ενώ το επιτελικό ωράριο λειτουργίας είναι 6:45 -14:30. Η αλλαγή που επέφερα στο πρόγραμμά του ήταν πως θα έβαζε μία σφραγίδα παραπάνω...


Χαρακτηριστικός της ράτσας του είναι ένας διάλογος που είχε με ένα συνάδελφο που εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος με αυτόν:

- Θυμάσαι εκείνο το σμηνίτη τι καλός που ήταν;
- Ναι... Δεν ακούστηκε καθόλου - πέρασε απαρατήρητο! (αυτές είναι οι αξίες της ζωής δηλαδή;)
- Το είδα προχτές... Διορίστηκε!!! Ταμίας στην Αγροτική...
- Αχ, μπράβο, πολύ χαίρομαι, τέτοια παιδιά προκόβουν πάντα!

Μία νότα γραφικότητας στην κατά τα άλλα εξαιρετική επιστασία μου!

Τι άνθρωποι κυκλοφορούν γύρω μας... Και πόσο φιλάνθρωπο είναι το κράτος και τους μαζεύει στους κόλπους του!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα γαλονακια του υποσμηναγου,τα γαλονακια του σημαιοφορου ,τα γαλονακια του υπολοχαγου,ολα τα σωματα εχουν τετοια μαργαριταρια!Οι περισσοτεροι απ αυτους εβαλαν τη στολη νεοτατοι προσφεροντας στον βουλευτη τους ενα τενεκε τουλουμοτυρι η ενα τενεκε λαδι!Αλλα προσοντα δεν ειχαν κι ουτε εχουν αλλα ουτε και θ αποκτησουν ποτε...Ας σου πω και αεροπορικη ατακα συναδελφου και συνομηλικου-προφανως-του υποσμηναγου σου!Σε αεροπορικη μοναδα της Λημνου πριν χρονια,πηγαν κατι πιλοτοι Ολλανδοι.Μπηκαν οι ανθρωποι να φανε στη λεσχη της βασης και ο προισταμενος της λεσχης ειπε σε σμηνιτη"Συρε να σερβιρεις τσ Ολλανδοι!"Τι να πεις,Λημνιος ο ανθρωπος,μονο λημναιικα ηξερε,οπως φαινεται απο τη διαταγη του(για αγγλικα,ουτε λογος...)Ευτυχως που ο σμηνιτης ηξερε αγγλικα και εφαγαν οι ανθρωποι.Αν περιμεναν να τους ταισει ο Λημνιος,ακομα νηστικοι θα ηταν.Δεν ημουνα εγω ο σμηνιτης.Και οποιος τολμησει να δοκιμασει κατι πιο μονιμο στο στρατευμα εκτος απο τη θητεια ,την εβαψε!Μια ζωη θα τους λουζεται στη μαπα ετουτους τους .... καθηγητες .... Πανεπιστημιου! Οσο προχωρας προς τα πισω-βλεπε στον καιρο που μπηκε στο σωμα ο υποσμηναγος που περιγραφεις-τοση πιο πολλη αμορφωσια βλεπεις στα στρατα!!!!!!!!!!!!!!!!

Δημητρης Καμπερος είπε...

δε γνωρίζω αν προσέφερε κάτι τις για να περάσει στη σχολή (δε λέω ποια).

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι σωστό να κρίνουμε έναν άνθρωπο από μία πράξη που έγινε πριν από άπειρα χρόνια (τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν ήταν 100.000, δεν υπήρχε έγχρωμη τηλεόραση, δεν είχε εξηλεκτριστεί η επαρχία) και όχι από τις περγαμηνές του στη συνέχεια και τη σημερινή του αξία.

Μπορεί σήμερα να φέρεται σα βλακάκος, όμως παλιά έχει κολλήσει ένσημα και μάλιστα πολύ βαριά για την Πολεμική Αεροπορία - για αυτό και είναι αλαφρές οι κρίσεις που μπορεί να δεχτεί σήμερα από τον κάθε Σμηνίτη και ας μην είναι τυχάρπαστος!

Δημητρης Καμπερος είπε...

όσο για την αμορφωσιά, δεν έχω και πολύ μεγάλες γραμματικές απαιτήσεις από αυτόν, όπως άλλωστε δεν έχει και η Υπηρεσία - ας μην τον κακίζουμε για αυτό, αφού κατόρθωσε ό,τι ήταν εφικτό και με το παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε μοδίστρες. Τι μου λες δεν σου έδωσε άδεια ως όφειλε ; Γιατί δεν του έκανες μήνυση ;

Το υποταγή εις τους ανωτέρους και το άνευ αντιλογίας μάλλον δεν σας λέει τίποτα εκεί πέρα.