Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Διαβαθμισμένα έγγραφα


σκυλιά που μου φύλαγαν παρέα την ώρα της σκοπιάς... Είναι τόσο νωθρά τα σκυλιά του αεροδρομίου! Σα σμηνίτες!!!

Στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχει μία διαδικασία διαπίστευσης που επιτρέπει σε συγκεκριμένο υπηρεσιακό προσωπικό να έχει πρόσβαση στα λεγόμενα διαβαθμισμένα έγγραφα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορούν να τα διαβάζουν κατά βούληση, αλλά η πρόσβαση σε χώρους που αυτά φυλάσσονται ή η διακίνηση της αλληλογραφίας που τα περιλαμβάνει δεν είναι διαθέσιμα σε όλο το προσωπικό, ακόμη και το μόνιμο.

Η χαμηλότερη κατηγορία διαβάθμισης είναι το λεγόμενο εμπιστευτικό (Greek Eyes Only) και ακολουθούν οι διάφορες κατηγορίες απορρήτων. Όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα διαθέτουν αριθμό πρωτοκόλλου που εκδίδεται από την Υπηρεσία. Τα απόρρητα έχουν τυπωμένα με χρωματιστή μελάνη σε κάθε τους σελίδα, πάνω από το κείμενο, έναν αριθμό ο οποίος θα βοηθήσει στον εντοπισμό του χώρου από τον οποίο αποσπάστηκε το έγγραφο σε περίπτωση διαρροής και επανάκτησής του από την Υπηρεσία.

Και όμως ο άνθρωπος έχει εφεύρει έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να μην κάνει διαθέσιμα όλα τα μηνύματα σε οποιονδήποτε αποδέκτη. Την τέχνη. Περιέχει πάμπολλα νοήματα που δεν είναι σε θέση να καταλάβουν όλοι οι αποδέκτες. Ούτε διαδικασία διαπίστευσης, ούτε σφραγίδες, ούτε κλειστοί φάκελοι, ούτε κλειδωμένοι φοριαμοί εγγράφων, ούτε κλειδοθέσια. Αποκαλύπτει αυτά που πρέπει στον κάθε αποδέκτη ανάλογα με τη διαπίστευσή του στην τέχνη.

Θα ήταν πολύ δύσκολο πάντως να βρει κανείς κόσμο στο στράτευμα που να καταλαβαίνει την τέχνη...

3 σχόλια:

hasapi grammata είπε...

afta ta skilia mou thimizoun ti laiki risi "skilos pou dagoni den gavgizi". episis "akoma kai stin kolasi mia parea tin thelis". ti ginete, metras anapoda tis meres gia na apomakrinthis apo tin mitera patrida???

Dr Low είπε...

Όλο αυτό με τη χαρτούρα και τα εμπιστευτικά μου θυμήζει λίγο το νοσοκομείο!
Καλή θητεία!
Θα περνάω να μαθαίνω νεα!!!

Δημητρης Καμπερος είπε...

τα στρατεύσιμα νιάτα έχουν συγκινηθεί πολύ από τις ευγενικές σας χειρονομίες.

Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης, σύμφωνα με Β σχετικό θα σας αποδοθούν οι εξής τιμές:

1. ανάγνωση ονομάτων στην ημερήσια διαταγή

2. απονομή τιμητικών πλακών

3. απόδοση τιμών από 5μελές άγημα που θα αποτελείται από 10 στρατεύσιμους, έναν αγηματάρχη και ένα τελετάρχη. Το άγημα θα πυροδοτήσει 20 αβολίδοτα φυσίγγια εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την επίσκεψή σας.