Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Τα γιωτόμπαλα


Ο υποφαινόμενος, ενώ ετοιμάζεται για να φυλάξει σκοπιά. Τα ισοθερμικά είναι ultra retro και τα προτίμησα από τα κλασσικά του σκι για λόγους αισθητικής, αλλά και κακοσμίας - το polyester μυρίζει τρελά.


Αρκετοί είναι αυτοί που στο στρατό έχουν μειωμένο δείκτη ικανότητας Ι. Συνηθέστερος λόγος είναι ορθοπεδικά προβλήματα που συχνά προέρχονται από τρακαρίσματα, καθώς και το υπερβολικό βάρος. Δεν είναι λίγοι όμως όσοι βάζουν λίγο baking powder στην ιατρική τους γνωμάτευση για να φουσκώσουν λίγο παραπάνω το πρόβλημά τους και να συμπεριληφθούν στην κατηγορία Ι3 και άνω.

Το όφελος κάποιου που έχει μειωμένο δείκτη ικανότητας Ι είναι ότι εξαιρείται από την υποχρέωση να κάνει σκοπιές, καθώς και βαριές εργασίες - δεν μπορεί μάλιστα να πάρει κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες. Φυσικά δεν εκπαιδεύεται στη χρήση όπλου και δεν ακουμπάει ποτέ κανένα. Ενώ αρχικά δεν έβρισκα κάτι το μεμπτό στη διαδικασία αυτή, παρατήρησα πως οι περισσότεροι από όσους παριστάνουν τους αρρώστους είναι κάτι μπουχέσες πρώτης τάξεως. Όχι απλά φυγόπονοι, μα άχρηστοι σε βαθμό σήψης, κουτοπόνηροι, αηδιαστικοί. Βαριούνται ακόμη και να πάνε στο κυλικείο για να πιούν καφέ. Συχνά είναι άνθρωποι εθισμένοι στην παρασιτική ζωή.

Βέβαια για να πούμε και κάτι καλό, συνήθως είναι ήρεμα παιδιά και δε δημιουργούν προβλήματα σε κανέναν με την παρουσία τους. Όχι σαν κάτι άλλους που κάνουν τους ψυχάκηδες και έχουν πρόβλημα με τα πάντα, τη στιγμή που αυτοί πρώτοι είναι που κατουράνε έξω από τη λεκάνη.

Μία προσωπική και φιλική συμβουλή που έχω να δώσω σε όσους επικαλούνται άσθμα και αλλεργίες για να βγουν άοπλοι: Η τυπική συνταγή για οποιονδήποτε παρουσιάσει την παραμικρή δυσχέρεια είναι το εισπνεόμενο Symbicort των 80 2 ή 4 φορές τη μέρα και Nasonex ή Flixotide 4 φορές τη μέρα. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως αν πάτε στην Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή και παρουσιάσετε αυτή τη συνταγή δε θα πείσετε και πολύ για γιωτόμπαλα. Αν όμως παραμείνετε στην επιλογή αυτή, να ξέρετε ότι το Symbicort είναι εν μέρει κορτιζονούχο - κατά συνέπεια θα πάρετε βάρος, αν δεν έχετε και άλλες παρενέργειες.

Για αυτό ζητήστε από το γιατρό που χρηματίσατε να σας δώσει ένα placebo, αυτό το δείγμα που έχει στο τραπέζι του για λόγους επίδειξης, το οποίο περιέχει αδρανή σκόνη αντί για άλλες ουσίες. Μιας και κάνετε που κάνετε την πουστιά, κάντε τη σωστά.

Ακόμη, όταν πάτε να ζητήσετε ημερήσια απαλλαγή υπηρεσίας για λόγους υγείας ρωτήστε κανένα γιατρό προκειμένου να παρουσιάσετε συμπτώματα που δεν ελέγχονται. Μην ξεφτιλίζεστε και στους γιατρούς της μονάδας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: