Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Νεοσύλλεκτοι; ΔΙΑΤΑΞΤΕ!!!

νεοσύλλεκτος πλένει το δίσκο του στους νιπτήρες της διμοιρίας, μία κίνηση απαγορευμένη, μα πολύ πρακτική. Πίσω φαίνεται η ειδική μαλακία που έχουμε για να γυαλίζουμε τις αρβύλες μας, λίγο βερνίκι κάμελ και στο νεροχύτη η μεταλλική κούπα που μας χάρισαν!

Από σήμερα, οι ΥΠΑΞ απαιτούν συνεχείς προσοχές και χαιρετισμούς. Κανείς δεν πρέπει να είναι ασκεπής και να μιλάει ανοιχτά σε κινητό τηλέφωνο. Σε γενικές γραμμές φαίνονται καλά και ξύπνια παιδιά, ειδικά όσοι έχουν τελειώσει παραγωγική σχολή της ΠΑ, ωστόσο, κάποιοι φροντίζουν να εξισορροπούν αυτή τη διακύμανση και να φέρνουν το μέσο όρο βλακείας στα κοινά για την Ελλάδα επίπεδα. Η συμπεριφορά τους κάνει σαφές πως το κοινοφελές έργο της αεροπορίας δεν εξαντλείται στην κατάσβεση πυρκαϊών.

Δεν είναι λίγα τα παιδιά που φαίνεται να μην έχουν βγει ποτέ από το χωριό τους, είτε αυτό λέγεται Κουτσοχέρα στην Πηνεία, είτε Λάρισα, είτε Χαϊδάρι. Καρφώνονται από την ερώτηση: μήπως ξέρεις κάποιον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που μένει εκεί; Είναι πρώην φίλος μίας φίλης μου...

Αρκετοί νεοσύλλεκτοι έχουν παραιτηθεί από πολλές απαιτήσεις ποιότητας ζωής που είναι αυτονόητες στην πολιτική ζωή όπως η καθαριότητα, η υγειινή και φυσικά η ησυχία. Η δικαιολογία τους για να φέρονται όπως στο σπίτι τους, όπου η μητέρα τους ανέχεται τα πάντα είναι εύκολη: ' ε 60 άτομα είμαστε, στο στρατό ήρθες, τι περιμένεις;'

Το θέμα με το κάπνισμα έχει γίνει ενοχλητικό στον πιο υπερτεράστιο βαθμό. Τα ρούχα, τα μαξιλάρια, ακόμη και τα στρώματα έχουν το άρωμα που της στολής ενός πυροσβέστη. Αντίστοιχα, οι διάπυρες γόπες αφήνουν παντού τα σημάδια τους. Στο τέλος κάθε μέρας ορισμένοι νεοσύλλεκτοι αγγαρεύονται να κάνουν γόπινγκ με τα γυμνά τους δάχτυλα για τα χούγια κάποιων. Με κλεφτή ματιά στα στατιστικά φύλλα που συμπληρώσαμε είδα πως δεν είναι ασύνηθες να καπνίζει κάποιος ακόμη και 30-40 τσιγάρα τη μέρα (30 τσιγάρα = 1.5 πακέτο --> ~135€ το μήνα - να τα έδιναν σε καπνιστούς σολωμούς και ρούχα θα έδειχνα κατανόηση). Κακό στην υγεία και την τσέπη τους που πολλές φορές είναι πιο τρύπια και από τις κουβέρτες που μας έδωσαν.

Ο τύπος που κοιμάται στα 40 εκ. από μένα πρέπει να βιώνει έλλειψη κάποιας ουσίας. Έχει σπασμούς στον ύπνο του, κόκκινα ή κίτρινα μάτια, πολύ σπασμένη φωνή και κατέχει τη σχετική αργκώ. Από την άλλη, είναι πολύ καλό και τίμιο παιδί, περισσότερο από άλλους και άλλους.

Σε κάθε ευκαιρία τα παιδιά κάνουν γενικευμένο μπούγιο, δηλαδή βγάζουν να καπνίσουν στα πιο κουφά μέρη και φωνάζουν διάφορα ακατάληπτα που δεν προορίζονται να απαντηθούν όπως: -Πήζω -Ψάριαααα -Ποιος έχει καύλες παιδιά; -Με 2 χιλιάρικα γαμάμε τις πουτάνες και όταν μας τελειώσουν τα λεφτά πηγαίνουμε στων βάζελων τις μάνες! -Σήκωσέ το... Άβυσος η ψυχή του ανθρώπου!

Μιας και είπαμε για καύλες, έχει μερικές σμηνίες εδώ, στην τρυφερή ηλικία των 20-21, που φαίνονται ωραία κοριτσάκια και καλές ψυχές... Μάλλον η στολή τους αφαιρεί από την όποια γοητεία, καθώς συνήθως ντύνει κάτι μπουρούχες άνευ προηγουμένου. Ειδικά η κρητικιά και η ψηλή με τη γαλλική μύτη θα κάψουν καρδιές...

Μόλις εξαντληθούν τα αρχικά θέματα συζήτησης που είναι τα επαγγελματικά (πού σπουδάζεις;) και η πατριδογνωσία (από πού είσαι;), η κουβέντα μετατοπίζεται στα hobby δηλαδή τα αυτοκίνητα και το ποδόσφαιρο. Μα καλά, δεν έχετε τίποτε άλλο να πείτε ρε παιδιά;

Η γκρίνια που κυκλοφορεί θα μπορούσε να είναι καλύτερα εστιασμένη. Και το φαγητό δεν είναι και τόσο κακό (ultra καθαρό και χωρίς λίπη) και οι εκπαιδευτές δεν είναι αυστηροί και τα αφρόλουτρα που μας πήραν ήταν γνωστό ότι θα μας τα πάρουν! Είναι συλλογική επιθυμία το άνοιγμα του κυλικείου (ΚΨΜ στο στρατό, καντίνα στο ναυτικό) για να αγοράσουν τσιγάρα, να πιουν ΝΕΣ καραβίσιο και να φάνε Στεργίου - κανείς δε θέλει να πιεί καθαρό νερό; Παραδόξως για τις τουαλέτες και τα μπάνια που αφήνουμε ακαθάριστα δε γκρινιάζει κανείς. Ειδικά για το φαγητό είμαι βέβαιος ότι οι μισοί τρώνε χειρότερα σπίτι τους, αλλά παριστάνουν τους μαχαραγιάδες.

Όσοι δε φοβήθηκαν να δηλώσουν ότι έχουν κάποια ικανότητα και πήγαν σε κανένα μαγειρίο ή στους υπολογιστές δεν περνάνε και άσχημα, αν και έχουν ένα μικρό φόρτο εργασίας παραπάνω.

Εγώ προσπαθώ να είμαι χαλαρός, αν και μέχρι τώρα έχω εντοπίσει περισσότερα σημεία που με ενοχλούν, παρά ευχάριστα πράγματα. (1 μήλο σήμερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: