Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Tableau και μέσα (updated)




Άλλοι έχουν αλλοίθωρα μάτια, άλλοι αλλοίθωρο κώλο. Ο συγκεκριμένος τύπος πέτυχε το ακατόρθωτο: άφησε στερεά υπολλείματα στη μία πλευρά και υγρά στην άλλη. Άραγε χρωμάτισε αντίστοιχα και τις αρβύλες του; Άλλοι κατάφεραν να αψηφήσουν τους νόμους της βαρύτητας ενώ και άλλοι πέτυχαν απίθανα πράγματα.


Μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του ανθρώπινου είδους, η απολύμανση δεν έχει φτάσει σαν ιδέα σε πολλά σπίτια της Έλλάδας. Δεν είναι λίγοι όσοι αγνοούν βασικές αρχές υγιεινής και δεν κατανοούν την έννοια ενός εμβολίου στο οποίο αποδίδουν υπερφυσικές ιδιότητες (-δεν παθαίνουμε τίποτα από τα φαγητά που τρώμε μετά τα εμβόλια), ενώ δεν καταλαβαίνουν την έννοια του μικροβίου. Λες και είμαι Γιατρός Χωρίς Σύνορα που μεταφέρει τον πολιτισμό στην Ερυθραία της Αφρικής.

Φυσικά αν εξεταστούμε στη χρήση των τεσσάρων βασικών καθαριστικών (aquaforte, χλωρίνη, καθαριστικό πατώματος, Ajax) ένα 80% θα κάνει λάθος. Ο υπεύθυνος καθαριοτήτων δεν ξέρει ότι η χλωρίνη αραιώνεται, ενώ όλοι πιάνουν τα πάντα με τα γάντια τους (διακόπτες, τοίχους, σκούπες) παρότι έχουν πιάσει νωρίτερα τα καλαθάκια με τα χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας. Το νου σας, αν βάλετε χλωρίνη εκεί που ρίξατε aquaforte θα πάθετε ότι οι Εβραίοι στα χέρια του Γκέρινγκ.

Η ιδέα να έχουμε καθαρή σκούπα για το θάλαμο και βρώμικη για τις τουαλέτες είναι πολύ προχώ για τα τζιμάνια μας. Καλά που έφερα τα γάντια κουζίνας μαζί μου και τα έχω στην τσέπη μου συνέχεια και ας με λένε οι άλλοι αδερφή - είμαι βέβαιος ότι ζηλεύουν!! Εγώ τουλάχιστον νιώθω βασιλιάς.


Οι τούρκικες τουαλέτες είναι μία καινοτομία στη ζωή σχεδόν όλων. Μολονότι οι αυθεντικές τούρκικες έχουν χειρολαβές στο πλάι, έστω και με ημιτασιόν παίρνουμε εκδίκηση για κοντά 400 χρόνια σκλαβιάς. Όσοι δεν έχετε πάει δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζει. Οι αρβύλες επιτρέπουν απροσδόκητη ευστάθεια (όποιος παράτολμος εισέλθει με παπούτσιTimberland ιστιοπλοϊκό με λευκή σόλα θα τον φάει το θεριό), ενώ η στάση συνηθίζεται τόσο που από την 4η μέρα μπορεί κανείς να διαβάσει και περιοδικό. Η μεγάλη καινοτομία είναι το γεγονός ότι για να πάει κανείς στην τουαλέτα πρέπει να περάσει με ένα χαρτί υγείας (ενδεχομένως και με ειδικά υγρά σκατομάντηλα) μπροστά από 60 μαντράχαλους που έχει ο θάλαμος. Αυτό το άβολο αναπληρώνεται από την κουβέντα που ανάβει συχνά στις τουαλέτες μεταξύ όσων βρίσκονται σε στάση "βαθύ κάθισμα". Υπάρχουν και χειρότερα... Για παράδειγμα, να βαρέσεις προσοχή με το χαρτί υγείας στο χέρι και τα μαγαζιά ανοικτά.

Προσοχή νεοσύλλεκτε:

αν δεν παίξεις με tableau και μέσα, το μηχάνημα δίνει ρέστα.

(2 μήλα σήμερα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: